Het levensverhaal van Amir

Intro.

Na mij operatie in 2020 aan mijn rechter enkel stelde Amir, die in Heesch woonde, voor om mij op te halen om te kunnen tafeltennissen. Immers de rolstel van Koen staat nog steeds in het clubhuis. Onderweg vertelde Amir  regelmatig over zijn levensloop tot nu toe. Ik vroeg hem zijn  verhaal op te schrijven. Zeker met de actualiteit van nu,  waar snel met meningen worden gestrooid, is het goed dingen te nuanceren en vooral te wachten met het geven van een oordeel, zeker als je niks weet wan de ware achtergrond. Hieronder Amir`s verhaal. Willie van Druten 

Het  levensverhaal van Amir.

Mijn levensverhaal begon toen, vanwege de jarenlange oorlog in Afghanistan, mijn ouders naar buurland Iran emigreerden. En ik “Amir Hossein” ben geboren in Iran. Het leven in Iran was niet gemakkelijk voor ons, omdat we helaas geen verblijfsvergunning mochten hebben, zelfs geen ID-kaart of verzekering (zekerheid red.) om te werken. 

De goede mensen van Iran waren de enige reden waarom we ongeveer 20 jaar in Iran konden wonen, wat ons hielp om een ​​goed eigen zaak met een goed inkomen te hebben. Maar uiteindelijk besloten wij (de hele familie) om weer te emigreren, dit keer van Iran naar Europa. En aangezien mijn oudere broer een paar jaar geleden zijn toevlucht had gezocht in Nederland, besloten ook wij om naar Nederland te komen en asiel aan te vragen, dan begon het nieuw hoofdstuk van mijn leven in 2010 toen ik 23 jaar oud was. Onze asielprocedure duurde 2 jaar en uiteindelijk konden we een verblijfsvergunning van de Nederlandse overheid krijgen. Daarna begon ik Nederlandse taal leren en heb na 3 jaar mijn diploma (Procesoperator) van ROC Helmond gehaald. En tegelijkertijd  werkte ik bij een voedseldistributiebedrijf in Amsterdam, waar ik nog steeds als teamleider werk. Een jaar nadat ik begon te werken, heb ik mijn vriendin uit Iran naar Nederland kunnen halen en in juli 2017 zijn we getrouwd. 

Aangezien ik een sportief en sociaal persoon ben en ook erg geïnteresseerd in tafeltennis, besloot ik op zoek te gaan naar een goede tafeltennis vereniging zodat ik zowel kon sporten als met meer Nederlanders in contact kon komen. Gelukkig heb ik op 15-12-2019 via Google de Return club gevonden. In het begin schaamde (bedoeld is schroom red.) ik me om voor de club te inschrijven, maar op aandringen van mijn vrouw, een dag ging ik naar de club om de clubomgeving te bekijken en werd ik begroet met een goede en vriendelijke houding van Bert. Dit motiveerde mij om lid te worden bij de club. 

Ongeveer 15 dagen later werden we door Return voor het nieuwjaarsfeest uitgenodigd. En toen we binnenkwamen, zagen we veel lieve mensen. Ik was die avond verrast omdat ik een prachtig boeket van de clubvoorzitter kreeg. En hoewel we zijn verhuisd van Heesch naar Uden, ik kom nog steeds gretig naar Return om met mij goede clubgenoten te spelen.

Via deze club heb ik goede en aardige mensen leren kennen, zoals René en Willie, die me veel hebben geholpen in mijn leven. Ook bij deze club speel ik met hele goede teamgenoten zoals Roy, Peter, Richard, Aike, Root (Ruud red.), Ben, Leen, Frans, André, Lisanne en Koen, …

Amir Hossein Haidari