Indrukwekkende lezing van Gerald van Grunsven

Voor een afgeladen sportcafe Return vertelde Gerald van Grunsven, op uitnodiging van Return, zijn verhaal in voorbereiding naar Tokyo.

Gerald is geboren en getogen in Herpen (De Koolwijk) en als kind al behept met een erfelijke bloedziekte.  Het was een indrukwekkend verhaal waarin hij in zijn jeugd, kind aan huis was bij verschillende ziekenhuizen. Hoewel sporten vanwege zijn ziekte werd afgeraden begon hij te tafeltennissen. En met succes! Hij werd daarbij zelfs trainer en coach. Na een knie operatie en een knie protese rijker ging hij verder als rolstoel tafeltennisser.

Intussen is hij druk in de weer om mee te kunnen doen met de Para Olympics tafeltennissen in Tokyo 2020. Vier dagen per week traint Gerald  met tafeltennissen. Omdat het anders fysiek te zwaar is, wisselt hij het tafeltennissen een dag per week af met zwemtraining. In binnen- en buitenland neemt hij actief deel aan tafeltennis wedstrijden en -toernooien. Samen met zijn zoon Jelco gaven ze een fraaie tafeltennis demonstratie in de tafeltennis zaal van Return. Met een dik verdient applaus van zijn toehoorders, eindigde Gerald zijn indrukwekkende verhaal.