Geschiedenis

 

Geschiedenis

Ontstaan TTV Return Oss

1978/1991  T.T.V.Tivoli > 1991/1999 T.T.V. Vice Versa Oss   vanaf 2000 TTV Return - Oss

In de eerste jaren van haar bestaan werd er met circa 8 leden gespeeld in een ruimte bij café Tivoli aan de Kromstraat te Oss.

Vanaf 1991 is er gebruik gemaakt  van een oude Boerenschuur die, voor een gulden, verkregen werd van de Gemeente Oss. Het bedrag zegt ook iets over de staat van dienst van de schuur.

Herbouw accommodatie

In 2001 is, door eigen leden van Return, begonnen om de schuur af te breken en volledige opnieuw op te bouwen.

Eind 2002 is het  nieuwe onderkomen geopend en biedt thans aan 120 leden de gelegenheid hun geliefde sport te beoefenen. Return heeft de beschikking over 7 wedstrijdtafels en een tafeltennistafel met robot. Bovendien is de gehele accommodatie ook geschikt voor minder validen.

Het Return tafeltennis centrum  is goedgekeurd voor internationale wedstrijden en zodoende werden in de laatste jaren  drie interlands en twee keer de finales om de Nederlandse Dames kampioenschappen bij Return gehouden.

Sportpark Amstelhoef 

Sinds enkele jaren maakt TTV Return Oss, samen met RKSV Margriet en Cricket vereniging de Wanderers deel uit van sportpark Amstelhoef

Return  beschikt over 3 gediplomeerde trainers. In het voor- en najaar worden, in een reeks van 10 donderdag avonden, tafeltennis lessen gegeven op  3 niveau`s: beginners, gevorderden, en competitie spelers.

Per jaar zijn  er een sportuitwisselingen met de tafeltennisverenigingen uit Sevenum, Afferden (GLD) Herpen Schaijk en Oss.

Met de beiden bedrijven tafeltennis toernooien, in het voor- en najaar, houdt Return een warm contact met het Osse bedrijfsleven.

Elk jaar worden de clubkampioenschappen gehouden voor de senioren, tevens is  er een  dubbeltafeltennistoernooi,  en voor leden en niet leden een familie-en vrienden toernooi in het najaar.

Ter afsluiting van de voorjaarscompetitie wordt een speciale sport/avonturendag voor alle jeugdleden gehouden. Elk jaar op 27 december wordt van oudsher het “Snert toernooi” gehouden.

Jubilea

In 2013 is het 35 jaar bestaan gevierd met een 24 uurs tafeltennis marathon, met als gast speler Marc van Hintum. Het 40 jaar jubileum is in oktober 2019 uitgebreid gevierd met een fotosessie, feestlunch, reünie, tafeltennis demonstratie en -clinic. Tijdens de receptie sprak sportwethouder Kees van Geffen. De jubileumdag eindigde met een spectaculair feest, waar nog lang over gepraat werd.

.    

Schoolsport

Return is ook op het sociale vlak actief, te noemen zijn:  project Try out sport van het Sport Expertise Centrum, schoololympiade en schoolsporten.

Vele scholen maken gebruik van het Return Tafeltennis centrum zoals: de Elzeneindschool, de Korenaer, John  F. Kennedyschool, Hooghuis Stadion, Hooghuis Oss Zuid.

schoolsport tafeltennisles