Geschiedenis

Onze oud voorzitter en bouwmeester van het clubhuis, H. Körschner, heeft een reeks verhalen geschreven over de historie van TTV Return Oss. Periodiek plaatsen wij een bepaald onderwerp in deze rubriek.

Het ontstaan van TTV Return Oss

Onze vereniging is opgericht in september 1978.

1978/1991 T.T.V.Tivoli >  1991/1999 T.T.V. Vice Versa Oss ,>vanaf 2000 TTV Return – Oss

Vanaf 1991 werd er gebruik gemaakt van een oude boerenschuur aan de Amsteleindstraat, die voor een gulden werd verkregen, van de Gemeente Oss. Dit pand werd destijds door de leden voor het spelen van wedstrijden zo goed mogelijk opgeknapt. Het aankoopbedrag van 1 gulden zegt veel over de slechte staat van het, 50 jaar oude, clubgebouw. Vanwege inbraak hadden wij de ramen dicht moeten metselen, de dakpannen waren gewoon op, aan de zuidkant van ons clubhuis waren voetbalvelden en bij wedstrijden belandden de voetballen regelmatig op het dak, met als gevolg dat wij constant lekkages hadden en zodoende voortdurend dakpannen moesten verwisselen. Het dak moest worden vervangen, de vloer in de speelzaal was ook aan vervanging toe en het verwarmingssysteem was om een economische redenen aan vernieuwing toe. Voor de kleedkamers en de douches gebruikten wij 2 badgeisers en 3 gevelkachels, hier kwam noch de verwarming van de speelzaal bij en zodoende gebruikten wij in de toenmalige situatie 6 gastoestellen met een behoorlijk gasverbruik.

De hemelwater afvoer en de dakgoten werden regelmatig vernield. De vloer in de speelruimte trok vocht, (vooral in de winter) en werd daardoor onbespeelbaar. De dakconstructie van de tafeltennis zaal was te laag. De kleedkamers waren te klein, per kleedkamer was er maar een douche mogelijkheid.

In december 1996 hadden wij 104 leden.

Onze accommodatie was niet groot genoeg voor meer dan 100 leden. Het organiseren van toernooien was alleen met een stop van het aantal deelnemers  mogelijk. Wij hadden maar 4 tafeltennistafels ter beschikking. Zodoende hadden wij vanaf 1996 een ledenstop ingesteld, alleen als leden opzegden konden wij weer de open plaatsen bezetten. Wij waren  genoodzaakt ons ledental op +/ - 100 personen te beperken, anders moesten wij onze trouwe leden aan speelmogelijkheden te kort doen.

Als men alle puntjes bij elkaar telde, was een grotere ingrijpende reparatie/onderhoud van het clubgebouw dringend noodzakelijk. Na lange overweging waren  wij tot de conclusie gekomen om ons clubhuis compleet te vernieuwen.

Na 2 jaar voorbereiding en het oplossen van diverse problemen (Gemeente, Bouwvergunning, Financiele ) konden wij in april 2001 beginnen met het realiseren met de sloop en de nieuwbouw van ons clubhuis.

Auteur:  Heinz Körschner

 

Geschiedenis

Ontstaan TTV Return Oss

1978/1991  T.T.V.Tivoli > 1991/1999 T.T.V. Vice Versa Oss   vanaf 2000 TTV Return - Oss

In de eerste jaren van haar bestaan werd er met circa 8 leden gespeeld in een ruimte bij café Tivoli aan de Kromstraat te Oss.

Vanaf 1991 is er gebruik gemaakt  van een oude Boerenschuur die, voor een gulden, verkregen werd van de Gemeente Oss. Het bedrag zegt ook iets over de staat van dienst van de schuur.

Herbouw accommodatie

In 2001 is, door eigen leden van Return, begonnen om de schuur af te breken en volledige opnieuw op te bouwen.

Eind 2002 is het  nieuwe onderkomen geopend en biedt thans aan 120 leden de gelegenheid hun geliefde sport te beoefenen. Return heeft de beschikking over 7 wedstrijdtafels en een tafeltennistafel met robot. Bovendien is de gehele accommodatie ook geschikt voor minder validen.

Het Return tafeltennis centrum  is goedgekeurd voor internationale wedstrijden en zodoende werden in de laatste jaren  drie interlands en twee keer de finales om de Nederlandse Dames kampioenschappen bij Return gehouden.

Sportpark Amstelhoef 

Sinds enkele jaren maakt TTV Return Oss, samen met RKSV Margriet en Cricket vereniging de Wanderers deel uit van sportpark Amstelhoef

Return  beschikt over 3 gediplomeerde trainers. In het voor- en najaar worden, in een reeks van 10 donderdag avonden, tafeltennis lessen gegeven op  3 niveau`s: beginners, gevorderden, en competitie spelers.

Per jaar zijn  er een sportuitwisselingen met de tafeltennisverenigingen uit Sevenum, Afferden (GLD) Herpen Schaijk en Oss.

Met de beiden bedrijven tafeltennis toernooien, in het voor- en najaar, houdt Return een warm contact met het Osse bedrijfsleven.

Elk jaar worden de clubkampioenschappen gehouden voor de senioren, tevens is  er een  dubbeltafeltennistoernooi,  en voor leden en niet leden een familie-en vrienden toernooi in het najaar.

Ter afsluiting van de voorjaarscompetitie wordt een speciale sport/avonturendag voor alle jeugdleden gehouden. Elk jaar op 27 december wordt van oudsher het “Snert toernooi” gehouden.

Jubilea

In 2013 is het 35 jaar bestaan gevierd met een 24 uurs tafeltennis marathon, met als gast speler Marc van Hintum. Het 40 jaar jubileum is in oktober 2018 uitgebreid gevierd met een fotosessie, feestlunch, reünie, tafeltennis demonstratie en -clinic. Tijdens de receptie sprak sportwethouder Kees van Geffen. De jubileumdag eindigde met een spectaculair feest, waar nog lang over gepraat werd.

.    

Schoolsport

Return is ook op het sociale vlak actief, te noemen zijn:  project Try out sport van het Sport Expertise Centrum, schoololympiade en schoolsporten.

Vele scholen maken gebruik van het Return Tafeltennis centrum zoals: de Elzeneindschool, de Korenaer, John  F. Kennedyschool, Hooghuis Stadion, Hooghuis Oss Zuid.

schoolsport tafeltennisles