Game time bij Return jeugd

Return Jeugdactiviteit Game Time.

Op de vroege donderdagmorgen van 18 februari hebben 14 enthousiaste Return jeugdleden zich verzameld voor een zeer gezellige en sportieve ochtend bij de voetbalvelden van OSS’20. Ook zagen ze elkaar sinds de Lockdown aankondiging midden december weer voor het eerst als jeugdgroep. Met nog zo’n 60 andere kinderen van verschillende verenigingen werden er diverse spellen/games gedaan, inspelend op de gamebeleving van de jeugd. Na een welkomstwoord namens de organisatie, het Sport Expertise Centrum en House of E-sports, werden de in totaal 75 jeugdige deelnemers verdeeld in 5 groepen.

Een team.

TTV Return Oss bleef als een groep, waardoor de jeugd begon bij de 1e game. Dit bleek nogal een lastig begin voor sommigen te zijn, omdat hiervoor heel goed begrijpend gelezen moest worden. Anderen hadden het direct door wat ze moesten doen. Elke virtual reality bril had namelijk een andere opdracht en het plezier bij elk deelnemer spatte eraf. Na zo’n 25 minuten werd er gewisseld van spel en ging Return naar de 2e game. In 2 teams werd de fanatieke strijd aangegaan, zelfs door Nicky Schreuders die mee was als begeleider.

Fortnight.

In de 2e game werd Fortnight maar dan in levende lijve gespeeld. Bedoeling van het spel was om de tegenpartij met pijl en boog te raken. Allereerst de instructie van het handboogschieten onder de knie krijgen. Daarna werd het een strijd tussen team rood & team groen. Gewonnen door team rood met 3 punten verschil.

Ook voetbal.

In de 3e game kwam de voetbalkwaliteit van de Return jeugd goed van pas en die werd ook goed benut. In 2 groepen werden er verschillende voetbal diciplinnes gespeeld: o.a. mikken, passen, slalommen. Hierbij was het mooi om te zien hoeveel plezier en enthousiasme er van deze jongens straalde.

4e en 5e Game.

In de 4e game begonnen de deelnemers eerst in 2 groepen tegen elkaar te touwtrekken. Return bleek uit een sterk team te beschikken er kwam geen winnaar uit. Daarna werden we in 3 groepen van 5 verdeeld en kregen we allemaal minigames geïnspireerd op super Mario. In de 5e en laatste game, van deze sportieve ochtend, was het tijd om te gaan lasergamen. Na instructie werden er eerst 2 teams samengesteld. Team goud v.s. team blauw. Daarna was het ook nog ieder voor zich. Wat werd er toch fanatiek gelasergamed. En wat straalde het plezier, ondanks of dankzij, 3 uur fanatiek aan de gang te zijn geweest, er nog vanaf.

Sportief succes.

Toen was het inmiddels tegen de klok van 12.00 uur en waren alle activiteiten klaarNa nog een dankwoord namens het SEC en de mensen van House of E-sports was deze ochtend een sportief succes en een welkome onderbreking van de Lockdown. In de wandelgangen heeft de jeugd coördinator van Return al vernomen dat de jeugd zich heel erg goed vermaakt heeft, en het SEC deze activiteiten tijdens elke grote vakantie aanbiedt. TTV Return Oss houdt zijn ogen en oren open en neemt graag nog een keer deel aan zo’n sportieve ochtendHopelijk mogen we heel snel weer binnen gaan tafeltennissen want dit wordt echt wel gemist.Jeugdleden dankjewel voor jullie fanatisme deze ochtend ik heb er echt van genoten. Blijf gezond en hopelijk tot snel.

Nicky Schreuders, Jeugdcoördinator TTV Return Oss