Lid Damiaan van Vliet in Bedrijvig Oss

Lid Damiaan van Vliet staat in een artikel van het tijdschrift Bedrijvig Oss (september 2020). Hij vertelt daarin als ondernemer over zijn tafeltennishobby.

“Balletje slaan? Smashen en pareren!”

De meeste mensen houden het bij een potje op de camping, maar dat was voor Damiaan van Vliet niet genoeg. De eigenaar van Albus Webdesign is idolaat van tafeltennis, net als zijn vrouw en zijn zoon. De ondernemer is dan ook regelmatig in de tafeltennishal te vinden.

Damiaan werd al vroeg gegrepen door het spel. “We speelden het altijd op de camping. Maar ik begon het ook steeds meer buiten de vakanties om te spelen, overal waar het maar kon. Toen we in 2002 ons huis aanbouwden, stond er in die lege ruimte een half jaar lang een tafeltennistafel… Het is erg leuk om samen met mijn vrouw dezelfde hobby te hebben. Maar ja, we hadden de aanbouw gezet als extra leefruimte. Het is erg leuk om samen met mijn vrouw dezelfde hobby te hebben. Maar ja, we hadden de aanbouw gezet als extra leefruimte, dus hij kon daar niet blijven staan.

Smashen

Al snel werd Damiaan lid van tafeltennisvereniging Return in Oss. “Het is echt een club voor jong en oud. De ene keer neem ik het op tegen een jonge knul van in de twintig. De andere keer sta ik tegenover een ervaren tachtiger. Iedereen speelt tegen iedereen en we leren ook veel van elkaar. In het begin had ik het idee dat ik best aardig kon tafeltennissen. Maar al snel merkte ik dat ik nog veel kon leren. Effectslagen, pareren, houdingen… Mijn favoriete slag? De smash natuurlijk! Die is al van jongs af aan mijn favoriet.”

Avondje uit

Een avondje tafeltennissen is voor Damiaan ook echt een avondje uit. “Meestal speel ik ongeveer anderhalf uur. Daarna drink ik nog een pilsje of kopje koffie in de kantine, want het gaat natuurlijk ook om de gezelligheid. Dat betekent overigens niet dat ik vooral stilzit. Regelmatig loop ik flink bezweet de hal uit. Want als je fanatiek genoeg bent, is tafeltennis ook een echte sport!”

Bedrijvig Oss 2020 uitgelichte afbeelding