Otto de Vree benoemd tot Return clubheld

Tijdens het Osse Sport Awards is Otto de Vree op maandagavond 29 januari in theater ‘de Lievekamp’ benoemd tot Clubheld van Return.
Hieronder de lofuitingen van die Otto die avond zijn toebedeeld door 3 leden van Return.Namens jan Stekelenburg accommodatie beheer:

De tafeltennisvereniging Return heeft 160 actieve leden en 45 vrijwilligers!
Alle vrijwilligers zijn geweldig, maar één vrijwilliger steekt hier met kop en schouder bovenuit, en dat is Otto de Vree
Tijd om hem in het spotlicht te zetten!
Ik ben Jan van Stekelenburg – accommodatie beheerder, en Otto speelt in het accommodatie beheer 3 grote rollen.
De eerste rol: Met zijn agrarisch achtergrond vindt hij voldoening in het bijhouden van de borders rondom het terras van het clubhuis. s`-Zomers sproeien en schoffelen en `s-winters blad en takken ruimen.
Daarnaast – de tweede rol – komt zijn vitaliteit, handigheid en kracht van pas bij het klussen team. Hij draait er zijn hand niet voor om, om bijvoorbeeld een tegelvloer in de kleedkamers te vervangen, of waar nodig, kunstgras matten te leggen.
Derde rol: Otto is altijd van de partij in ons schoonmaakteam op de maandag. Uit eigen initiatief besluit hij, vanwege de drukte door de week, de vloer van de speelzaal vrijdagsmiddags een extra beurt te geven, zodat de competitie spelers `s-avonds op een schone vloer kunnen tafeltennissen.
‘Met de Franse slag’ komt niet in zijn woordenboek voor. Otto is niet alleen ongelofelijk secuur, maar ook consequent en plichtsgetrouw.
Otto draagt Return een heel warm hart toe, het is zijn club!
Otto, het wordt enorm gewaardeerd; je bent een vrijwilliger waar je U tegen zegt!
Er zijn redenen genoeg, om Otto de Vree te nomineren als clubheld van Return.

Namens Willie van Druten Ledenwerving en behoud van leden:
Als bestuurslid ben ik, Willie van Druten, verantwoordelijk voor ledenwerving én ledenbehoud!
Mijn naam staat op de site met vermelding van mijn telefoonnummer;
Dus is het werven van leden relatief soms gemakkelijk.
Een afspraak maken om een keertje te komen tafeltennissen is ook eenvoudig. Maar, om je nieuwe en toekomstige leden te behouden, is een geheel andere zaak.
En dan komt Otto in beeld.
Otto heeft op zich genomen, om met aspirant leden afspraken te maken, om op gezette tijden een balletje met hem te slaan, ter introductie van het tafeltennis en de club.
Meer dan drie dagdelen is hij daar aanwezig. Hij gelooft heilig in het nut van bewegen; bewegen houd je jong, en houd je fit!
Weer of geen weer, hij komt altijd; met zijn fiets, die -vanzelfsprekend- niet elektrisch is.
Hij maakt met aspirant-leden afspraken en komt alle afspraken na!
Nooit doet de vereniging of ‘n lid tevergeefs een beroep op Otto. Hij zorgt voor zijn nieuwe leden en blijft al zijn geïntroduceerde leden in de gaten houden; allemaal!
Zodat je zomaar op een dag kunt horen: “Goh, ik heb je zien spelen, je backhand kan je nog wel wat verbeteren, zullen we nog een keer een afspraak maken om te oefenen?”
Ik mag wel stellen, dat de gestage groei van het aantal leden, mede aan Otto de Vree te danken is. Hartelijk dank, Otto!!
Om te voorkomen, dat het een promotiefilmpje wordt, om bij Return te komen tafeltennissen, geef ik het woord aan Anja Graste, die een half jaar geleden kennis maakte met onze Otto.

Namens Anja Graste, Return lid
Ja, een half jaar geleden- in augustus 2023- heb ik naar de contactpersoon van tafeltennisvereniging Return -Willie van Druten- gebeld,
“Zou tafeltennis iets voor mij zijn?.” Ik had als middelbare scholier gespeeld, en daarna 50 jaar niet!
En Willie zei: “Kom maar morgenmiddag om half twee, dan gaan we gewoon beginnen met tafeltennissen en weten we meteen, wat je ongeveer kan. Je moet wel met schone schoenen komen, want we hebben een nieuwe vloer ”
Dus de volgende dag was ik er met mijn nieuwe sportschoenen voor een nieuwe start. Na een half uur spelen, stopte Willie en werd ik overgedragen aan Otto. Hij nam het spel over.
En dat was het begin van een fantastische introductie van tafeltennis én van de club Return.
Otto heeft weken achter elkaar, 2 of 3 keer per week een uur met mij getafeltennist.
Otto is van de positieve feed-back, van de rustige opbouw, van het herhalen, van het op tijd komen, van het vroeg starten, van het eindeloze geduld, van het opgewekte humeur én van een grapje op zijn tijd.
Langzaamaan kwam er wat techniek, wat speelervaring en wat zelfvertrouwen.
Inmiddels heb ik een mooie en succesvolle aansluiting gevonden met andere clubleden.
Een betere en vloeiender kennismaking met tafeltennis en met Return had ik me niet voor kunnen stellen.
Otto is daarin de sleutelfiguur geweest. Zonder hem was dit zo niet gelukt.
Otto, hartelijk dank!
Zoals jij dit doet, is geweldig!