Leden aantal bij tafeltennisvereniging Return groeit gestaag

Een groot aantal vrijwilligers hebben in 2000 hun schouders onder het plan gezet om een oude boerenschuur af te breken en een nieuwe tafeltennisaccommodatie te verwezenlijken aan de Amsteleindstraat 108 A in Oss.

In 2013 constateerde Return echter een jaarlijks terugkomend verlies van een aantal leden. Met name de vergrijzing speelde parten bij de, inmiddels ouder geworden  leden. De hoogste tijd om actie te ondernemen. Allereerst werden de eigen leden bewust gemaakt van het ledenverloop, om ook familie, kennissen en vrienden te motiveren met de tafeltennissport kennis te maken.

24 Uurs tafeltennismarathon

Bij het 35 jarig bestaan in 2013 werd, in navolging op de 24 uur motorraces in Oss, een 24 uurs tafeltennismarathon georganiseerd. 15.000 Folders, een advertentie en  redactionele aandacht in weekblad `Regio Oss` deden hun werk. Met 17 nieuwe leden als gevolg, kreeg Return de smaak te pakken. De activiteiten commissie zette elk jaar 2 bedrijven toernooien op en een familie- en vrienden tafeltennis toernooi. Een jubileum wervingsactie om 8 keer gratis te komen tafeltennissen deed de rest.

Return tafeltennis sportschool

Omdat het afscheid van de wat oudere leden zich onverminderd bleef doorzetten, werd er een tandje bij gezet.  Bovendien bleek bij leden en niet leden, behoefte aan het krijgen van tafeltennislessen. Zowel in het voorjaar als in het najaar wordt er nu op 10 achtereenvolgende donderdagavonden tafeltennisles gegeven. Het succes zat hem in de drie verschillende speelniveaus voor slechts 39.50 euro per 10 lessen: van 18.45 tot 20.00 uur ‘Basic’ voor beginners, van 20.00 tot 21.15 uur “For Fun” voor gevorderden recreant spelers, en van 21.15 tot 22.30 uur ‘Professional’ voor competitie spelers.

Sportpark Amstelhoef

Een bijzonder plezierige ontwikkeling was de complete renovatie van sportpark ‘de Amstelhoef’,  dat grenst aan de wijken, de Ruwaard, de Heihoek, Ussen en de Vlashoek. De kleedkamers van RKSV Margriet, die voor een groot deel het zicht van het Return clubhuis ontnamen, werden gesloopt om plaats te maken voor een ruim parkeerterrein. Terwijl ook aan de overkant het clubhuis van Margriet met tribune  werd gebouwd, en een royaal parkeerterrein werd aangelegd. Voor Return een mooie gelegenheid om hun eigen clubhuis te voorzien van wapperende banieren, een welkomst bord en een evenementenbord op de gevel. Intern werden ook maatregelen genomen, de kantine werd omgetoverd in een heus sportcafé, waarbij o.a. de gekregen bureaustoelen werden vervangen door authentieke caféstoelen.

Elke woensdagmiddag tafeltennissen voor de jeugd

Ook het initiatief van het Sportexpertise centrum met try out sport voor de jeugd wierp vruchten af. Daardoor geïnspireerd opende Return speciaal voor de jeugd van 6 tot 14 jaar de deuren van het clubhuis om elke woensdagmiddag vrij te tafeltennissen. Door de actie ‘4 keer gratis tafeltennissen op de jeugdmiddag’ is het leden aantal van de jeugd van Return in het najaar van 2020 verdubbeld

Voor meer informatie kijk op www.ttvreturn-oss.nl  of bel 06-10932431.

grafiek Return tafeltennis aanwas leden aantal 2011-2021